Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Μηδενισμοί

Σήμερα θέλω να γράψω σαν να ζούσα κάπου αλλού όλα τα χρόνια και να χω έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία 3-4 χρόνια. Τι θα έβλεπα ο κινέζος τότε ;
Θα έβλεπα πρώτα απ όλα εναν τόπο όμορφο, με καλοσυνάτους ανθρώπους στην επαρχία και ξένους μεταξύ τους στις μεγαλουπόλεις. Θα έβλεπα μια υπέροχη θάλασσα και θα μάθαινα οτι είμαστε μια μεγάλη ναυτική δύναμη λέει.
Θα έβλεπα τόσα τζιπ αξίας 30 μισθών και διαμερίσματα καινούργια αξίας 250 μισθών και βάλε που θα πίστευα οτι ο κόσμος ζει πλούσια και άνετα και άρα θα ειναι ήρεμος, νηφάλιος, προσεκτικός και πάνω απ όλα λογικός.
Ωστόσο θα έβλεπα κάτι διαφορετικό απο αυτό.Θα μάθαινα οτι η γραφειοκρατία σπάει τα νεύρα των πολιτών, οι υπηρεσίες λαδώνονται συχνά, τα δάση τα καίνε κάποιοι για να τα κάνουν τσιμέντο που θα πουλήσουν για 300 μισθούς και βάλε, η Αστυνομία υπάρχει αλλα δεν μπορεί να βάλει τάξη. Το δικαστικό σύστημα νοσεί αν και κάποτε ειχαν πει οτι θα κάνει αυτοκάθαρση, το ίδιο και η Εκκλησία όπου –άκουσον, άκουσον- συνελήφθησαν ιερείς με αγόρια σε ερωτικές περιπτύξεις. Θα έκαναν λέει και εκείνοι αυτοκαθάρισμα.
Θα έβλεπα οτι σχεδόν κανείς δεν ειναι ευχαριστημένος με τίποτα και πολλοί λένε τη χώρα τους «Μπανανία». Ακόμα πιο πολλοί πιστεύουν οτι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και πάντα βρίσκουν θέμα συζήτησης για άλλους που ειναι «μαλάκες».
Αυτο δεν θα μπορούσα να το εξηγήσω επαρκώς, κάποιοι τόσο έξυπνοι και ζωηροί άνθρωποι όπως οι Ελληνες να θεωρούν εαυτούς σωστούς και όλους τους άλλους κακούς, να ζούν σε μιά τόσο όμορφη χώρα αλλα να την απαξιώνουν καθημερινά λέγοντας οτι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, όλα ειναι λάθος, όλοι διεφθαρμένοι και τα κεφάλια σκυφτά στους δρόμους τους λουσμένους με ήλιο.
Γιατι τόσος μηδενισμός ;
Δεν μπορεί τίποτα να μη λειτουργεί σωστά !
Εγω ξέρω εναν τρόπο μόνο να έχουμε αξιόπιστο περιβάλλον, δηλαδή, κράτος, πολιτεία, καθημερινότητα. Αυτος ο τρόπος ειναι τα θεσμικά πλαίσια. Εμαθα οτι στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες νόμοι που εφαρμόζονται κατα το δοκούν, όποτε και όπου τύχει και οταν αυτο «συμφέρει».
Αφού για να έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό νομομαθών σίγουρα έχουμε κόσμο να το κάνει, πρέπει να σουλουπωθεί το νομικό σύστημα, αυτο που διέπει την καθημερινότητά μας.
Αντι για αποσπασματικά μέτρα, απαγορεύσεις κοντόφθαλμες, να στηθούν μεγάλοι νόμοι που θα καλύπτουν περιπτώσεις αρκετές για το κάθε πράγμα, και να καταργηθούν παλαιοί νόμοι που ετσι κι αλλιώς δεν εφαρμόζονται, ή ειναι άδικοι ή οταν έγιναν ισως ηταν επαρκείς, σήμερα όμως όχι.
Ενα άλλο χαρακτηριστικό παγκόσμιας εμβέλειας το βλέπω στην Ελλάδα πολύ έντονο. Αυτο ειναι ο πανικός. Ο πανικός ειναι μεταδοτικός. Χρειάζεται εκπαίδευση απο πρίν ωστε να μειωθεί δραστικά το φαινόμενο του πανικού. Στις κρίσιμες καταστάσεις πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις και όχι να συμβάλλεις και εσυ στον πανικό.
Δυό μέρες τώρα η τηλεόραση σας έπρηξε με το στούκο του «Θεόφιλου» σε ξέρα.Το θέμα αντι να ειναι ενημερωτικό με ήρεμο τρόπο κατέληξε μεσα σε μισή ωρα να πανικοβάλλει τους πάντες. Αυτο οφείλεται στις παλιές μνήμες του «Σαμίνα» και του άλλου στη Σαντορίνη. Και βγήκε ενας αντιπαθής υπουργός να εξαγγείλει «μέτρα».
Ποτέ δεν θα συμπαθήσει κανεις τα «μέτρα» που εξαγγέλονται αμέσως μετα απο ενα κακό. Σημαίνει οτι το κακό δεν ειχε προβλεφθεί απο πριν. Ανεπάρκεια, μηδενισμός, γκρίνια.
Μα γιατί ; Η Ελλάδα αξίζει κατι καλύτερο και μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να το δώσουμε, σκεπτόμενοι απο πριν, αντι να γκρινιάζουμε μετά, μηδενίζοντας τα πάντα.
Ετσι δινουμε δικαίωμα στην πολιτεία να τρέξει να πάρει «μέτρα» τύπου ασπιρίνης, αποσπασματικά, γρήγορα, με δεξιού τύπου απαγορεύσεις και τιμωρίες. Αν θέλουμε να σπρώξουμε τα κακώς κείμενα σε βελτίωση, πρέπει να βρίσκουμε καλά λόγια για όσα λειτουργουν σωστά κι ετσι να δείχνουμε πώς πρέπει να ειναι και τα άλλα.
Πρώτα κάνω εγώ αυτα που πρέπει και οι άλλοι με βλέπουν κι όταν πολλοί με αντιγράψουν τότε θα ναι συνήθεια το σωστό και όχι η εξαίρεση.
Καλημέρα σε όλους.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Πάλι Απορίες

Κυρίες και κύριοι κυβερνώντες και κυβερνήσαντες και wannabe leaders :


1. Θα περιμένουμε πολύ να μάθουμε τους ενόχους για τις υποθέσεις Vodafone και Ομολόγων ;

Ρε σείς μπρίκια κολλάμε ; Δεν ξέρουμε λέτε τι έχει συμβεί ; Δεν καταλαβαίνουμε αν συγκαλύπτονται κάποιοι κι αν όχι ;
Ποιός κυβερνάει μαμώτο μου, εσείς ή οι εταιρείες ;

Τα πορίσματα ειναι για να βγαίνουν στη δημοσιότητα, σωστά ;
Αυτά γιατι εχουν επιμελώς θαφτεί ; Ποιοί εμπλέκονται και δεν θέλετε να βγούν ; Γιατι τόση "ασυλία" σε "επώνυμους" ; Αν εγω ειχα μπλέξει με αυτό δεν θα ήμουν ήδη φυλακή και το όνομά μου στις εφημερίδες ; Ντροπή στην δικαστική και πολιτική ηγεσία, αν αυτο το συναίσθημα θα μπορούσε ποτέ να επιβιώσει εκει μεσα !

2. Πώς γίνεται και οταν ειναι να λάβει το Κράτος και οι Τράπεζες τα θέλουν αμέσως ή με τόκο και οταν ειναι να δώσουν, καθυστερούν και δίνουν οσα θέλουν και όταν θέλουν ;

Οι αιμοδότες του Κράτους ( και των Τραπεζών ) είμαστε εμείς οι πολίτες, οι καταθέτες και δανειολήπτες. Γιατι μας εμπαίζετε ;

Ειναι δυνατόν να μην εφαρμόζουν οι Τράπεζες καταδικαστικες σε βάρος τους αποφάσεις και υπέρ των πελατών τους και το Κράτος να κωφεύει ; Γιατι αυτη η μεταχείριση ;

Θέλετε να ψηφίζουν στις Εκλογές οι Τράπεζες και οι εταιρείες αντι να ψηφίζουμε εμείς ; Οκ. Πείτε το καθαρά να το ξέρουμε. Με το ζόρι κρατιέμαι να μην βρίσω βρώμικα.

3. Ποιοί απο εσάς θα πάρουν την σύνταξη που προβλέψατε στα κατα καιρούς Ασφαλιστικά Νομοσχέδια, τα ψευδεπίγραφα αποκαλούμενα και ως "μεταρρυθμίσεις" ; ( της πλάκας )

Τραβάτε κανα οικονομικό ζόρι και θέλετε να περάσουμε κι εμείς το ίδιο ; Απ' όσο ξέρουμε είστε όλοι πάμπλουτοι !

Μου ζήτησαν να γράψω η Αμελί και ο Γελαστό Απόγευμα και μπορεί και μερικοί άλλοι δε θυμάμαι. Παίζω επειδη αυτο το ειδος θεμάτων το εχω ήδη στο στυλ μου. Πρέπει να απευθυνθούμε στους πολιτικούς και ειδικά σε όσους κυβερνούν και κυβέρνησαν με όποιο τρόπο μπορούμε.

1. Βούτα μια πένα στο μυαλό σου

2. Γράψε 3 προτάσεις που θα έλεγες μπροστά σε όλους αυτούς που μας κυβερνούν.

3. Προσκαλώ marianaonice και elate


( Καλό θα ήταν να συγκεντρωθούν κάπου όλες οι αναρτήσεις αυτης της σειράς ερωτήσεων.)

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

*Mplip*

Αμα δεί κανεις τις αναρτήσεις μου όλες, ειναι ζήτημα αν θα βρεί κάποια βρισιά ή άσχημο λόγο. Βέβαια όλοι έχουμε δικαίωμα σε κακές μέρες ή εστω νύχτες.

Εχουμε και λέμε σήμερα βρίζουμε εστω και με κάποια λογοκρισία :

- Το πισί το mpαίρνει ! Το ίδιο και χειρότερα το antivirus που με εχει *μπλιπ*ήξει και *μπλιπ*έται το σόϊ του όλο. *αμώ το πισί και τα αντι-βάϊρους και τα browsers κι όλες αυτες οι *μπλιπ*κίες.

Τωρα πώς θα βάλω νεο θέμα ;

Ο Γελαστός Απόγευμας θα στενοχωρηθεί που με κάλεσε κι εγω ακόμα να γράψω. Τον βλέπω να αλλάζει νικ σε Θλιμμένος Καταμεσήμερος. Το ίδιο και η Αμελί που θα νομίζει οτι ο Τζονάκος Αμελεί.

Ο MAD θα τα φκιάξει με τη mad2luv που τον θέλει αλλα αυτός αντιστέκεται για συμπαράσταση σε μενα τον παθόντα Πισιοβλάβη.
Ο Swell θα γίνει Swollen και ο Βρασίδας ΑΕΚτζής για τρία 24ωρα.
Ο Αντώνης θα χάσει κι άλλο ύψος και θα τρώει μόνο 17 κεμπάπ αντι 27, η Ενεσούλα θα βάψει λεοπαρδαλέ την ρόζ συναυλία της και ο Καραφλοκότσιφας μεχρι μαλλιά θα βγάλει.
O Κιτσοσμήτσος θα ξυριστεί πατόκορφα.

Το ρόζ Σκουλήκι θα γίνει μπλαβί μεταλλικό, πέρλα ενα πράμα και νηστεύει ήδη 5 μέρες.
Η cinderella δεν αλλάζει καναπέδες αμα δε γράψω κατι φρέσκο και ο Νίκος Λιολιόπουλος ανοίγει μπλογκ συλλογής υπογραφών υπέρ μου με υπεύθυνο σελίδας μια νεοδημοκράτισσα απο το Κιλκίς με γυαλάκια και χωρίς βυζί.
Η marianaonice σκέφτεται να γίνει marianasketi και η Μερόπη = Tζονόπη προς τιμή μου.
Ο ΝdΝ λεει να αλλάξει νικ σε PASOkN για να πάρω θάρρος και ο John Black τα χει βάψει μπλάκ.
Ο island κυκλοφορεί με μπλούζες με ενα τεράστιο πράσινο τριφύλλι πάνω που γράφει Τζονάκος και ο Πίκος Απίκος άρχισε να πυροβολεί τους τούρκους απέναντι.
Η Griz αγοράζει αμάξι - μπιμπελό και προσπαθεί να πάει διακοπές με αυτό και η Αμπελοφιλόσοφος μεταλάσσεται σε Αμπελοφιλόπτωχο μαζεύοντας ψιλά για να αγοράσω νέο ΠιΣι. Με εχει κατασκλαβώσει λέμε.
To Λαχανάκι βάζει βοηθητικές στο ποδήλατο της και ο Μαρκόνι κάθεται πασαλειμμένος μόνιμα απο τις τούρτες της cook & betty κλαίγοντας.

H Surrealist θα ανεβάσει θεατρική παράσταση με θέμα Blog ή Γκλόμπ και ο Ταχυδρόμοςςς μαζι με τα γράμματα θα δίνει προκηρύξεις υπέρ του αγώνα μου κατά των *μπλιπ* υπολογιστών και συναφών μηχανημάτων.
Η zanzibar εχει αναβάλλει το ταξίδι της στη Ζανζιβάρη μιας και η λέξη "βάρη" στο τέλος την κανει να σκέφτεται πως ειναι βαρύ και δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια και φυσικά η Γλαρένια αφιερώνει ολόκληρες σελίδες με τραγούδια και ευχές να επανέλθω.
Ο GrBase θα γεμίζει τον τόπο με γκράφφιτι και η Clockwork Plum θα μείνει ξεκούρδιστη ώσπου να επανέλθω.

Στο μεταξύ όλοι βρίζετε, που δεν εχω ανεβάσει νεα θέματα, το ξέρω, και να φανταστεί κανείς οτι το επόμενο θέμα θα ειναι μπινελιχώπουλος πάλι λόγω παιγνιδίου που θέλει να τα χώσουμε στην κυβέρνηση.

Εγω λέω εκτονώνεστε υμίν, Χλωρίνη υμίν και μη φοράτε μαγιό είπαμε. Ενα βρισίδι την ημέρα τον ιό τον κάνει πέρα. Χωρίς αντιβίρους πρόγκραμ ο ιός θα φοβηθεί και δεν θα με βλάψει.

Χώστε ελεύθερα αλλα μόλις ξεδώσετε σκάστε χαμόγελος smile to me να συνέλθω και τα λέμε :)
Θένκ γιου ώλλ φορ συμπαράστασις, σή γιου λέητερ οταν άμα φκιάξω το *μπλιπ* PC μου :)

Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Παρενέργειες

Ενα βράδι πέτυχα το φίλο το Σήφη στον Πειραιά. Ηταν αγνώριστος ετσι που χει μεγαλώσει πιά. Πήραμε μπύρες και κάτσαμε να τα πούμε λίγο στο Πασαλιμάνι, εκει που ναι τα κότερα αραγμένα.
Ειχε παντρευτεί απο καιρό και μου λεγε τις περιπέτειές του ...

- Είμαι άτυχος φίλε Τζόνι, νιώθω πεταμένος.
- Γιατί ;
- Τι γιατί ; Αντι για πιστοποιητικό γέννησης έπρεπε να εχω μια επιστολή συγνώμης απο την
durex !
Βέβαια θυμάμαι οτι μου ζήτησαν να διαλέξω μόλις γεννήθηκα, μεγάλο πουλί η γερή μνήμη.
Δεν θυμάμαι τι διάλεξα.
Αργότερα κατάλαβα οτι ο γάμος ειναι ο μόνος πόλεμος όπου μπορείς να κοιμάσαι με τον εχθρό σου. Η ζωή μαμιέται, η δουλειά μαμιέται, η σύζυγος όχι.
Δεν κάναμε συχνά έρωτα.
Η παρθενία ειναι ιάσιμη, αυτο το ξέρω. Είμαι γιατρός σε αυτό.
Μετά δοκίμασα και τηλεφωνικό σέξ αλλα οι τρύπες του τηλεφώνου ειναι πολυ μικρές ! Ολα τα δοκίμασα, τζίφος. Πάντα κατι μου έλειπε.
Απέτυχα με όλες, ούτε καν οπτική επαφή δεν μπορούσα να εχω !
- Δηλαδη ; Δεν τις κοιτούσες ;
- Οχι μωρε τις κοιτούσα, απλά τα βυζιά δεν εχουν μάτια.
- ... ( !!! )
- Και που λες ήμουν όλα αυτά τα χρόνια στην αναζήτηση, όχι του google, του booble.
Οπου υπήρχε θηλυκό απο κοντά εγω. Το τι χυλόπιτα μάζεψα δε λέγετα φίλε Τζόν. Καλά περάσαμε όμως, δε λέω.
Και μετά είπα να παντρευτώ. Ηταν η μόνη που δεν με έκανε να σκέφτομαι τα κάλλη της.
Αφοσιωμένη, ήρεμη, νοικοκυρά, με προίκα και λιγομίλητη.
Ετσι μπορούσα άνετα να σκέφτομαι τα κάλλη των άλλων γυναικών γύρω μου !
Τόση αφθονία κρίμα να πάει χαμένη, σωστά ;
- Εεεεε, σωστά δε λέω ...
- Μεχρι που την τσάκωσα να κοιτάει εναν παρουσιαστή στην τηλεόραση. ... μα να βλεπες πώς κοιτούσε ! Απο τότε τα έκοψα όλα. Μαρτύριο αλλα σκέφτηκα οτι μπορεί να την χάσω.
- Απο τον παρουσιαστή ;
- Πού ξέρεις ; .... αντε εβίβεςςςς ...
- ...εβίβες !
( !!!!! )

Mπλογκοπαίχνιδα τα μισώ που λόγοι 5

Πέντε λόγοι που μισώ τα μπλογκοπαίχνιδα.
Το 'δα στην Niemandsrose. Προκαλώ τον εαυτό μου να γράψει :

1. Συνήθως ειναι χαζομαρίτσες. Ευτυχώς μερικά ειναι ωραία και έξυπνα.
2. Συνήθως πρέπει να εκθέσεις προσωπικά σου πράγματα που μπορεί να μην θες.
3. Συνήθως παίζω για να μη στενοχωρήσω όποιον με κάλεσε.
4. Με βγάζουν εκτός κλίματος και μπορεί να χαλάσει ο ρυθμός μου.
5. Μου τα σχολιάζουν και μπλόγκερς που σε άλλα μου θέματα δεν σχολιάζουν.

Εχουν πλάκα και μπορώ να κρίνω σε ποιά θα παίξω, αν θέλω, κι αν μπορώ.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Otto ReXasse

Ητανε μια φορά ενας παππούλης Γερμανός απο κούνια και έπιασε ντουλειά σε μια μικρή χώρα με μεγάλη λέει ιστορία αλλα λάθος απογόνους τόσο βλαμμένους απο 400 χρόνια σκλαβιάς που ακόμα και γι αυτο έφταιγε κάποιο ΠΑΣΟΚ.
Δε βαριέσαι, ο χερ Οττο δέχθηκε τη δουλειά και στρώθηκε να πετύχει μπας και μάθουν οι ιθαγενείς οτι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα απο την τότε μεσουρανούσα παράγκα.
Πέτυχαν κάτι σαν θαύμα ο χερ και τ' ασκέρ'.
Και μετά οι ιθαγενείς θέλαν να τους αποθεώσουν σε ενα ιστορικό στάδιο, στο Καλλιμάρμαρο και πράγματι τους έβαλανα να κουνάνε πανουκάτ μια μεγάααλη κούπα ( φαντάσου φραππέ που μπορείς να κάνεις σε αυτην την γιγάντια κούπα ). Και εγένετο έτερον θαύμα !
Το Καλλιμάρμαρο μετετράπη σε Καλλιβάρβαρο και η ομάδα του χέρ μετετράπη σε τσίρκο με κλόουν. Και οι αλαλάζοντες άλλοι κλόουν, οι ίδιοι που λιγο καιρό πρινστα πρωταθλήματα πετούσαν αντικείμενα και έβριζαν το σόϊ παικτών και διαιτητών.
Η ιστορία όμως τιμωρεί. Επειδή οι κάφροι φώναζαν "σήκωσε το το γαμημένο", εκείνο εκδικήθηκε φέτος ως σωστό γαμημένο και τους έστειλε για γαμημένες διακοπές.
Ακούω τωρα δα στ' αυτιά μου το τραγούδι, μόνο που τραγουδά το γαμημένο αυτη τη φορά και όχι οι κάφροι. Αυτοί κάνουν πως δεν ακούνε. Επιλεκτική βαρηκοϊα.
Τους τραγουδάει να σηκώσουν το γαμημένο το κεφάλι τους και να βάλουν μυαλό, αυτοί όμως σκυθρωποί, με καπελλάκι του σπόνσορα σκορπίζουν βιαστικά απο την αίθουσα του αεροδρομίου ενω κανένας απο τους ίδιους που πανηγύρισαν στο τσίρκο τότε δεν ηταν εκεί να τραγουδήσει κατι !
Ο χερ ειχε δίκιο οταν αναπαρήγε μια σοφή κουβέντα που ειπε κάποτε -δεθυμάμαιποιός- οτι δηλαδη η νίκη εχει πολλούς πατεράδες, η ήττα κανέναν.
Δικαιοσύνη αποδόθηκε. Αφου η νίκη κάνει τους κλόουν να βαφτίζουν "γαμημένο" το κύπελλο, τους αξίζει να πα να γαμηθούν.
Δεν έμαθαν ποτέ οτι πάν μέτρον άριστον. Ο σεβαστός χερ πέτυχε όσα μπορούσε.
Εμείς τι μάθαμε απο όλο αυτό ;

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Τι θα γινόταν αν ...

... μου την έπεφτε η Χρύσπα ;

... την έπεφτα στην Μαρία Μενούνος ;

... η Εκκλησία έλεγε "ναι" σε παραχώρηση του 40% της περιουσίας της ;

... η Νατάσσα αποκάλυπτε ιδιωτικές στιγμές πάθους με τον σύζυγο ;

... η ΔΕΗ έκανε μείωση τιμολογίων 12% ;

... ο Χατζηδάκης έπαιρνε πάνω του την ευθύνη για την απώλεια slots της Ολυμπιακής ;

... ο Νικοπολίδης διαφήμιζε φωλιές με μπαλλόπουλα ;

... το ΒΑΝ προέβλεπε σεισμό 7,2 R στην Αθήνα και το ανακοίνωναν ετσι ξερά ;

... ο Γκαργκάνας και ο Γκαγκάτσης δήλωναν γκέη ;

... κέρδιζα θέση βουλευτή μετά απο κλήρωση ;

... κέρδιζα 387.570 ευρώ ;

... έβαζα για άβαταρ τον πωπό μου ;

... ο Κόκκαλης αυτοκτονούσε ;

...έκλεινα το μπλόγκ για 20 μέρες χωρίς προειδοποίηση ;

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Δεν ειναι μόνος

Ο Τζόρτζ πήρε το όπλο του :)

Aντί λόγων έχω στην αριστερή στήλη του μπλόγκ, μιά ψηφοφορία που θα ηταν ενδιαφέρον να ψηφίσουμε. Και πάνω απο μία επιλογές.

Το μοντάζ το έκανα για την πλάκα μου.

Θα ακολουθήσει μια σειρά αναρτήσεων τέτοιου είδους. Για την πλάκα μας.

Ομολογώ οτι δεν εχει πολλή πλάκα να ασχολούμαστε με πολιτικούς αλλα η πλάκα ειναι οτι μπορεί να εχει πλάκα η πλάκα που τους κάνουμε σε ανταπόδοση της πλάκας που μας κάνουν αυτοί καμμιά φορά.

Ε, ρε πλάκες !

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Mπλε Σ.K.

Eτσι για χαλάρωμα, για αλλαγή, για ξεκούραση, πάμε θάλασσες !

Να χωθούμε στο μπλε της ερωτιάρας αεικίνητης θάλασσας και στην απεραντοσύνη της.

Καλό Σαββατοκύριακο και τριήμερο για άλλους με χαμόγελα.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Πολιτική μοναξιά - 1

Αυτη η επιστολή προς τον Γ. Α. Παπανδρέου δημιουργεί κάποια νεα δεδομένα πάνω σε μάλλον παλιές διαφωνίες :

ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα, ότι μετά από απόφασή σου το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κύρωση της Νέας Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαφωνώ. Η πρακτική των κυβερνήσεων τόσο του πατέρα σου όσο και των δικών μου ήταν η κύρωση των Συνθηκών από τη Βουλή. Τούτο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται να ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ένωση και να είναι χώρα που επηρεάζει τις εξελίξεις. Μακρόσυρτες διαδικασίες κύρωσης όμως, όπως ένα δημοψήφισμα η έκβαση του οποίου θα εξαρτάται από την πολιτική συγκυρία, αποδυναμώνουν τη θέση της και την επιρροή της. Υπάρχει ο κίνδυνος να αποτελέσουμε σε έναν ακόμη τομέα πρόβλημα. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί πρέπει να αλλάξουμε την πάγια πρακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Κ. Σημίτης

υγ. θα δημοσιοποιήσω το γράμμα αφου το λάβεις.

Δεν εχω καταλάβει γιατι απέχει ο κος Σημίτης τόσο καιρό αλλα υπέθεσα οτι εχει αποσυρθεί εθελοντικά για λόγους προσωπικούς και για το καλό του Κόμματος ίσως επειδή διαφωνούσε σε κάποια πράγματα.
Ποιό το νόημα να στείλει προσωπικό γράμμα με την σημείωση ( απειλή ; ) οτι θα το δημοσιοποιήσει ; Ποιο το νόημα καν της ίδιας της δημοσιοποίησης ;

Ο κ. Σημίτης άφησε και καλά πράγματα στο πέρασμά του απο την χώρα. Ωστόσο απο τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση του χρεώθηκαν υπερβολικά ορισμένα λάθη. Δεν λέμε οτι ηταν τέλειος.
Ομως το σημερινό ΠΑΣΟΚ εχει πέσει στην ίδια την παγίδα των ΜΜΕ και θέλει να ξεχάσει, να διαγράψει την περίοδο Σημίτη επειδή την θεωρεί βάρος ίσως.
Αντι δηλ. να αξιοποιήσει υπέρ του τα οσα καλά έγιναν επι Σημίτη, παίρνει αποστάσεις και αντι να θέλει να επιταχυνθεί η κάθαρση με την υπόθεση Siemens, βάζει και βούτυρο στο ψωμί του Καραμανλή.
Την ίδια στιγμή που μεσα στο καλοκαίρι θα ψηφιστούν τόσοι νόμοι που θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ειναι παρόν, την ίδια στιγμή που φαινόταν κάποιο αχνό φως, πάει πάλι και πέφτει σε μια άχρηστη, αυτοκαταστροφική δίνη.
Ειλικρινά εγω τον Σημίτη τον συμπαθώ, αλλα δεν τον καταλαβαίνω, όχι.
Εδειξε σημάδια πολιτικής μοναξιάς ενω δεν φαινόταν να έχει ανάγκη να προβληθεί αλλα αντίθετα περίμενα να παραμείνει διακριτικά στρατευμένος στην παράταξη.

Και τον Γιώργο τον συμπαθώ αλλα με παιχνίδια άμυνας θα φέρει το πολύ 0-0.
Βέβαια παίζει σαν εκτός έδρας με τη διαιτησία 95-5 σε βάρος του κι ετσι δεν μπορεί να πείσει.
Τωρα θα δείξει αν ειναι ικανός γι αρχηγός, διαφορετικά θα τον νικήσουν τα στημένα γκάλλοπ και το παιχνίδι θα λήξει με αλλαγή του παίκτη - αρχηγού στο 85'
Εδω και τώρα ενότητα πρέπει και σύνεση.
Η αποπομπή του κ. Σημίτη απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ειναι σημείο κομβικό. Ενας πρώην πρωθυπουργός δύο τετραετιών αποπέμπεται.
Θα δούμε αν αυτό ειναι καλό ή όχι. Νομίζω πως όχι.

Ειχα καιρό να γράψω κάτι καθαρά πολιτικό λόγω κάποιων προσωπικών μου υποθέσεων.
Και τωρα ακόμα που τα γράφω αυτά δεν ξερω πόσο μπορώ να ανταπεξέλθω σε μια συζήτηση στο θέμα αυτό που θα εχει μάλλον ποικιλία απόψεων και αντεγκλήσεων. Γι αυτο θα χαλαρώσουμε. Θα ασχοληθούμε με τους πολιτικούς όσο και εκείνοι μαζί μας.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

BAN - Πιέσεις

Ο καθηγητής σεισμολόγος κ. Βαρώτσος εφευρέτης του ΒΑΝ δήλωσε οτι δέχεται πιέσεις και απο πολιτικούς για ΝΑ ΜΗΝ δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ερευνών του !
Τελευταία έχει πέσει μέσα σε προβλέψεις του, που δημοσίευσε παρά τις πιέσεις.
Εδω και τώρα δεν πρέπει να μάθουμε ποιοί πολιτικοί τον πιέζουν ;

* Η εικόνα ειναι απο το earthquakeprediction.gr

Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Τι γίνεται με το γάλα ;

Ελα ντε. Διαβάζω σε μπλόγκς που εχουν ενα σχετικό μπανερράκι να μην αγοράσουμε λέει καθόλου γάλα στις 9, 10, 11 Ιουνίου. Απο αύριο δηλαδή.

Διαβάζω σε άλλα οτι Ενώσεις Καταναλωτών απο διάφορα μέρη της Ελλάδας προτείνουν κατι άλλο, να μην αγοράσουμε κανένα γάλα που ειναι ακριβότερο απο ενα ευρώ, απο 9-14 Ιουνίου.

Να και η σχετική αφίσα , αν κάνεις κλικ επάνω μεγαλώνει ω, του θαύματος.

Μένει το ερώτημα τι θα κάνουμε ετσι ωστε να υπάρξει αποτέλεσμα, μόνιμο και όχι πρόσκαιρο !

Θα ιδρώσει το αυτί τους ; Θα κατεβάσουν τιμές και θα τις ξανανεβάσουν σε 20 μέρες ; Θα πετύχουμε κατι ωστε να ακολουθήσουν και άλλα αγαθά μια τακτική μείωσης τιμών ;

Προς το παρόν βλέπω μόνο δειλές "προσφορές" απο κάποια σούπερ μαρκετ, του στύλ "Δώρο αυτο με 2 εκείνα". Τι λε ρε μεγάλε ;

Οκ να μην αγοράσω γάλα για 5 μέρες, ούτε την 6η μέρα να αγοράσω όσο μου έλειψε. Αλλα οποτε κάνω απεργία, θέλω να πιάσει τόπο η θυσία μου. Να μη αγοράσω λοιπόν σταγόνα γάλα κι αν τόσο μου λείψει να βρώ μια τροφό να με θηλάσει. Ωραια θα ταν. Γιάμμι. Και γάλα στον καφέ δε βάζω.

Ωραία, πάμε για μποϊκοτάζ στο γάλα, οκ οτι πείτε. Εγω μέσα. Αλλα εγω κι ο καθένας κάνει οτι μπορεί γνωρίζοντας οτι τους τελευταίους 6 μήνες εχει χάσει απο την ακρίβεια, άλλα 100-120 ευρω απο το πορτοφόλι του κι ίσως παραπάνω το μήνα !

Τι άλλο να χάσουμε ; Μποϊκοτάζ, αντε, φύγαμε και σειρά εχει το μποϊκοτάζ στα μαγιό -όλοι γυμνοί- στα τσιγάρα -μπας και το κόψουμε- και στη βενζίνη ( πεζό-2 και ποδήλατο ).

Οσονούπω θα κάνω μποϊκοτάζ και στον εαυτό μου, να μάθει αυτός !

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Tα Aνέκδοτα της Τήλου

H αγαπητή cinderella με βάζει να πώ τα ανέκδοτα του τριημέρου στην Τήλο.
Παρα το οτι ειναι κάπως σόκιν, θε πρέπει να τα γράψω εδω γιατι αυτα τους έλεγα :


Σε ένα συνέδριο γιατρών, την πέφτει ένας γιατρός σε μια γιατρό.
Έρωτας κεραυνοβόλος.
Δεν κρατιούνται, βρίσκουν ένα δωματιάκι, χώνονται μέσα για να το κάνουν.
-Μισό λεπτό του λέει εκείνη, να πλύνω τα χέρια μου.
Το κάνουν, και μόλις τελείωσαν σηκώνεται εκείνη και ξαναπλένει τα χέρια της.

-Είσαι σίγουρα χειρούργος της λέει.
-Ναι, που το κατάλαβες;

-Επειδή έπλυνες τα χέρια σου πριν και μετά .
-Βάζω στοίχημα, του λέει εκείνη, ότι εσύ είσαι αναισθησιολόγος.
-Ναι, λέει αυτός, αλλά πως το βρήκες;

-Επειδή δεν κατάλαβα τίποτα !


ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ:...
...ο Ιρανός γκέη : Αγιατηλάχ Πομολογιαλίζ
.
...η σέξι πιπινούλα που κάνει πολεμικές τέχνες : Μουνίντζα
....ο εραστής της ερήμου : Γαμηλιέρης
...η ξαναπαντρεμένη λεζβία : Αναστηλομένη
...ερωτευμένος γκέη : Ερωτήλος


O Γιωργος και ο Μάριος γνωριζονται ερωτευονται και μετα την πρωτη φορα που........ξαπλωμενοι συζητανε:

-Θα σε λεω Ευα λεει ο Γιωργος.
-Γιατι Ευα; τον ρωταει ο Μάριος.
-Γιατι εισαι η πρωτη μου της απανταει ο Γιωργος.
-Ωραια και εγω τοτε θα σε λεω Peugeot του λεει ο Μάριος.

-Γιατι Peugeot; την ρωταει.
-Γιατι εισαι ο 307ος!



Προχωράει ένας στο δρόμο και βλέπει στο απέναντι πεζοδρόμιο έναν παλιό του συμμαθητή, και του φωνάζει.
- Ε! Ελα ρε τι βλέπω ; Εσύ έχεις πιτυρίδα!
- Τιιιιι;
- (Δυνατότερα) , ΕΧΕΙΣ ΠΙΤΥΡΙΔΑ!
- Τιιιιιιιι;
- (Πιο δυνατά) , Ε- Χ- Ε- Ι- Σ - ΠΙ-ΤΥ-ΡΙ-ΔΑΑΑΑ !
- Τιιιιιιιιιιιιι;
- (Και νευριασμένος) , Ε Αϊ Γαμήσου !!!

- Και θα φύγει ;;;

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Γιατροί για βραβείο

Στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τουλάχιστον πρέπει να τους αποδοθεί σεβασμός, σε μέρες που όλα αμφισβητούνται, και για όλα σχεδόν έχουμε άποψη αρνητική.
Διαβάστε ΕΔΩ... πώς ενας γιατρός χειρουργός εργάζεται ασταμάτητα για να αντιμτωπίσει αναρίθμητα περιστατικά όλο το 24ωρο.
Δεν θέλω να γράψω εγω ενα κείμενο γιατι με καλύπτει πλήρως το δημοσίευμα.
Εγω θα πω απο δω, απο το e-μερολόγιό μου ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Πάγκος μια ή μέρα περι βάλλοντος ;

Εχω την εντύπωση οτι το λένε "Περιβάλλον" επειδη βάλλεται.
Σαν να σαι μεσα σε ενα αυγό που σε προστατεύει
.... και δεν θες να σπάσει
. . . αλλα απο μέσα πετάς πέτρες
.........................και σιγα σιγά το ραγίζεις.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

M' αρέσει - δε μ' αρέσει ετσι ειναι

Μου αρέσει ενα αυθεντικό, γνήσιο χαμογελο.
Δεν μου αρέσει που ο γάμος ομοφυλοφίλων ανάγεται σε τόσο σημαντικό ζήτημα.
Μου αρεσει που εχω δύο τσάντες πράγματα για ανακύκλωση.
Δεν μου αρέσει που ο κοντινότερος κάδος ανακύκλωσης ειναι στα 3 χιλιόμετρα.
Μου αρέσει το δίδυμο Ντέμη - Δώνη.
Δεν μου αρέσει η -ακόμα μια- νέα αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ.
Μου αρέσει η Ευα Καϊλή και η Γιέλενα Ντόκιτς.
Δεν μου αρέσει ο απέναντι συνταξιούχος 53 ετων πρωην μπατσος και νυν θρήσκος.
Μου αρέσει που ο νεος αρχιεπίσκοπος ίσως βάλει πολλά πράγματα στη θέση τους.
Δεν μου αρέσει να σκέφτομαι αν η Πάρις θα πάρει τον Πάρη.
Μου αρέσει να κανω μασσάζ. ... οκ και να μου κάνουν.
Δεν μου αρέσει που η κυβέρνηση έχει φούλ του (Χ)άσου αλλα δεν χάνει.
Μου αρέσει η κατάληξη -gr ( παύλα gr ) που βάζουν σε ονόματα μπλόγκς για να δώσουν κύρος.
Αμα γίνω tzonakos-gr.blogspot.com θα εχω χιτς ;
Δεν μου αρέσει να μαθαίνω τελευταίος πράγματα που με αφορούν.
Μου αρέσει να ακούω ραδιόφωνο.
Δεν μου αρέσει καμμια αθλητική εκπομπή της τηλεόρασης.
Μου αρέσει το SMS στις 2.39' το πρωι απο φίλη που έλεγε :
"Επειδη κάνουμε μια συζήτηση κ τσακωνόμαστε, η Ρωσία ειναι στην Ευρωπαϊκή Ενωση ;"

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Tι αξίζουμε σαν λαός.

Χθές βράδι παρακολούθησα το τέταρτο παιχνίδι μπάσκετ για την σειρά των τελικών του πρωταθλήματος. Ως τώρα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εχουν απο δύο νίκες στην έδρα τους.
Ο πρωταθλητής θα κριθεί στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι στην εδρα των πράσινων.
Εχει αποφασιστεί απο καιρό, σε κάθε παιχνίδι αυτων των δύο να μην υπάρχουν φίλοι των φιλοξενούμενων στις κερκίδες. Αυτο επειδή θα θρηνήσουμε θύματα αν συναντηθούν και επειδη η Αστυνομία δεν ειναι ικανή να επιβάλλει την τάξη χωρίς να ρίξει μερικές ξυλιές.
Οσοι είδαν το παιχνίδι παίζει να σιχάθηκαν ακόμα και το μπασκετ εξ αιτίας των ανεγκέφαλων.
Το παιχνίδι διακόπηκε για σχεδον μια ωρα κι ο διαιτητής που δέχθηκε αντικείμενο πάνω του ειχε ζητήσει την εκκένωσή του. Τελικά δεν εκκενώθηκε αλλα ποιό ηταν το "ευχαριστώ" των άγριων ; Να ξαναπετάξουν αντικείμενο μόλις το μάτς έληξε !

Εγω θέλω δυο σκέψεις να πω. Η μία για το άθλημα καθαρά και η άλλη για το μέλλον της χώρας που αξίζουμε με βάση την συμπεριφορά μας σε διάφορες εκδηλώσεις της καθημερινότητας.
- Πρώτα απ ολα ο Τελικός. Κανένα αντικείμενο και καμμία βρισιά στο γήπεδο απο τους πράσινους προς τους παίκτες του αντιπάλου, μόνο κάποιο αστείο τραγουδάκι για τον Γιαννάκη θα ειχε πλάκα. Ας τραγουδήσει ο κόσμος για την ομάδα του και για το μπάσκετ.
Οτιδήποτε άλλο δεν εχει πλάκα. Οτιδήποτε άλλο θα δώσει δικαίωμα σε καννίβαλους να θεωρήσουν εαυτούς καλύτερους και όλοι ειδαν το επίπεδό τους.
Ας δείξει ο κόσμος του Παναθηναϊκού οτι ξέρει και μπάσκετ και μπορεί να γλεντήσει για την ομάδα του χωρίς να ασχολείται καθόλου με τους άλλους. Δεν αξίζει άλλωστε.
Ειναι πτωχοί συγγενείς και άξιοι της μοίρας τους.
- Σαν λαός, αν παθιαζόμαστε πετώντας μπουκαλάκια και κινητά στο γήπεδο όπου αγωνίζονται αθλητές, τι πρέπει να κάνουμε οταν η ακρίβεια ειναι στα ύψη, η ανεργία μεγάλη, οι μισθοί χαμηλοί, το μέλλον μας αβέβαιο, το κράτος μας διεφθαρμένο ;
Με μεγάλη απορία σκέπτομαι οτι οι χιλιάδες άνθρωποι χτες βράδι στο ΣΕΦ εχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα κι εγω όχι αρα ειμαι χαμένος, κι εκείνοι νικητές.
Τι αξίζουμε σαν λαός αν φερόμαστε ετσι ;
Θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε και μην εχουμε και παράπονο λοιπόν.

Ειλικρινά λυπάμαι και θα πρεπε να ντρέπονται όσοι -ανεξάρτητα συλλογικής προτίμησης- θέλουν να μετατρέπουν τα γήπεδα μπάσκετ σαν τα μούτρα τους και σαν τα γήπεδα πωδωσφέρου, ( επίτηδες ειναι το ορθογραφικό λάθος ).
Ειναι επικίνδυνοι και επίσης η Αστυνομία ειναι ανίκανη αφου δεν μπορεί να εκκενώσει ενα στάδιο. Η συμπεριφορά χτες βράδι ειναι τρομοκρατική και υπάρχει νόμος σχετικα ετσι δεν ειναι κύριοι της Αστυνομίας ; Αν τους αφήσετε ατιμώρητους, δεν θα πάρουν το δικαίωμα και άλλοι να κάνουν τα ίδια ; Πόσοι πρέπει να σκοτωθούν για να γίνει κατι ;
Και αν η Αθλητική Δικαιοσύνη δεν τιμωρήσει παραδειγματικά εως εξοντωτικά τους υπαίτιους τότε θα πρέπει να εφαρμόζει ίδια μέτρα και σταθμά παντού.

*Θα αφήσω ανοικτό τον σχολιασμό, αλλα οποιοδήποτε ανήθικο σχόλιο θα διαγράφεται.

Alexa Ranks

Τρέχουσα κατάταξη Ιστοσελίδων απο Alexa :

ΕΛΛΑΔΑ
1. Google 2. YouTube 3. Yahoo!
4. Windows Live 5. RapidShare 6. Hi5

USA
1. Google 2. Yahoo! 3. Myspace
4. YouTube 5. Facebook 6. Windows Live

Global !!!!
1. Yahoo! 2. Google 3. YouTube
4. Windows Live 5. Microsoft Network (MSN) 6. Myspace

Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Αμαλία Καλυβίνου

Ημουν θαρρώ τυχερός να εχω συνομιλήσει μαζι της λίγες φορές.
Θα ταν Γενάρης του 2007 οταν πήρα χαμπάρι τι παίζεται και κάθησα και διάβασα όλο το μπλόγκ της για ωρες, και τον σχολιασμό που ακολουθούσε. Αφησα σχόλια, μου απάντησε.
Ειλικρινά δεν περίμενα να φύγει απο κοντά μας. Αισθανόμουν οτι υπήρξε ο μάρτυρας που δείχνει την ανικανότητα, την διαφθορά και την γραφειοκρατία που όλους μας ταλαιπωρεί και κάποτε θα σκοτώσει και κάποιους απο εμάς.
Με αυτη την έννοια έπρεπε να υπάρχει η Αμαλία, αλλα αν ζούσε ακόμα θα εξακολουθούσε να βασανίζεται καιαυτο δεν ειναι κατι που εύχεται κανεις ουτε στον εχθρό του.
Εφυγε και νιώσαμε να φάγαμε σφαλιάρα. Την ένιωσα γιατι άφησα ενα σχόλιο στο μπλόγκ της και το αμέσως επόμενο σχόλιο ηταν απο κάποια που ανακοίνωσε τον θάνατό της.
Το πώς ένιωσα δεν μπορώ να το περιγράψω επαρκώς και δεν εχει σημασία.
Την 1η Ιουνίου ορίστηκε -δεν ξέρω πώς- η μέρα της Αμαλίας.
Αν και δεν χρειάζεται ειδική μερα για να την θυμόμαστε, ωστόσο αφιερώνουμε κατι, εστω τον χρόνο μας, την μνήμη μας, τον απέραντο σεβασμό στο μεγαλείο της ψυχής της να καταγγείλει τους "αλμπάνηδες" και να ζητήσει να γίνουν αυτοί η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Εύχομαι η φωνή της να κουδουνάει τωρα και πάντα στα κεφάλια αυτών που δεν ενδιαφέρονται ουτε για τις Αμαλίες ουτε για όσους θα έπρεπε γιατι αυτη ειναι η δουλειά τους, αλλα μόνο νοιάζονται για την τσέπη τους. Ψυχρά και υπολογιστικά.
Αυτοί την σκότωσαν, η ασθένεια μπορεί να βρει τον καθένα μας, το καρκίνωμα όμως υπάρχει απο καιρό και ζει σε βάρος μας, οταν θα πέσουμε στην ανάγκη τους.
Ομως θα πολεμήσουμε κι εμείς σαν λιοντάρια, όπως εκείνη !
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !

Tweet

Related Posts with Thumbnails

Do not clopy

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape